mijnaarde amsterdam

We gaan de diepte in!

Posted on 18 januari 2009 by Laura Beusker

Amsterdam is een drukke stad. Bovengronds is er steeds minder ruimte. Daarom maken we gebruik van de ruimte ondergronds. We gaan de diepte in om ondergronds een metro te bouwen.

Rondleiding
In februari, maart en april 2008 was het mogelijk om een gratis rondleiding te reserveren bij het informatiecentrum Stationsplein 7.
Deze rondleiding is speciaal samengesteld voor de derde klas van het voortgezet onderwijs en duurt ca. 1,5 uur.

Wedstrijd

In het kader van het jaar van de aarde kunnen alle derde klassen van het voortgezet onderwijs meedoen met de wedstrijd: We gaan de diepte in! De hoofdprijs is echt de diepte in!  De winnaar kreeg de unieke kans om een van de ondergrondse bouwputten van de Noord/Zuidlijn te bezoeken onder leiding van een geoloog en een geotechnisch ingenieur van ingenieursbureau Witteveen en Bos.

Meer informatie
Heel veel informatie over deze nieuwe metro (Noord/Zuidlijn)  is te vinden in het Informatiecentrum Stationsplein 7 en op www.noordzuidlijn.nl.

Be the first to leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>